0722.110.221 (08:00-18:00) |

A fi sau a nu fi elev la Scoala Explore 100?

Andrei Popa - Prof. Informatica

A fi sau a nu fi elev la scoala noastra, Scoala Primara Explore 100 – Mogosoaia ? Categoric da, A FI. De ce ? Aici ar trebui sa scriu foarte multe randuri pentru ca motivele sunt pe cat de numeroase, pe atat de frumoase. In primul rand voi incepe cu sistemul de invatamant Reggio Emilia. Scoala noastra respecta programa Ministerului Educatiei si Cercetarii din Romania, aducand in plus abordarea Reggio Emilia, lucru care permite oamenilor care ii trec pragul (atat elevi cat si profesori) sa se simta liberi, creativi si ii ajuta pe acestia sa-si exploreze si descopere potentialul. Si pentru ca un copil are cel putin 100 de limbaje de comunicare , exprimare , gandire si explorare a lumii, sunt convins ca la Scoala Explore 100 acesta si le poate descoperi si dezvolta armonios.

Eu sunt profesor de Informatica la clasele de la Scoala Primara si Gimnaziala, asa ca voi detalia in urmatoarele randuri orele noastre de la aceasta materie.

In viata noastra de zi cu zi utilizam laptopuri, telefoane si alte device-uri tot mai mult si este foarte important sa stim a le folosi cat mai eficient si in avantajul nostru. La orele de la clasele mici am inceput explorarea informaticii cu o scurta istorie a calculatoarelor, astfel incat exploratorii sa poata realiza cat de mult au evoluat device-urile pe care le folosim in viata de zi cu zi.

Fata de orele standard din scolile de stat , vreau sa cred ca la noi elevii exploratori invata mult mai multelucruri care le vor fi utile in pregatirea lor viitoare sau in viata. Am considerat ca este benefic micilor exploratori sa invete lucruri cu adevarat practice si actualizate aniilor de boom tehnologic pe care ii traim. Un exemplu elocvent ar fi un proiect in care elevii de la Scoala Primara au invatat sa alcatuiasca si editeze (text, audio, video si grafic) un e-book. Rezultatele au fost uimitoare: de la povesti dragalase inventate de copii, pana la diverse prezentari despre personaje celebre din carti sau animale pe cale de disparitie.

 

Cu fiecare ocazie cand sunt rugat sa descriu Scoala Explore 100 pot rezuma toata descrierea la o singura fraza: “Este scoala in care as fi vrut sa invat cand eram la varsta elevilor nostri.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *