0722.110.221 (08:00-18:00) |
INFORMAȚII UTILE
Home

Informaţii Utile

Cât de mult stau copii afară?

Copii ies zilnic, atât în partea de dimineață, cât și după amiază. Echipați corespunzător pentru fiecare anotimp, exploratorii petrec timp afară, în curtea grădiniței/școlii dar și în parcul și pădurea din Mogoșoaia.

Care sunt beneficiile abordării Reggio Emilia?

Principiile RE ajută copiii să dezvolte o gândire critică, să rezolve probleme și să facă conexiuni, să formeze relații, să se implice în comunitate și mediu, să construiască abilități sociale, să se exprime cu încredere, să se bucure de procesul de învățare, să înțeleagă și să iubească natura.

Cursurile sunt online sau fizic?

Explore oferă la acest moment, atât cursuri online, cât și fizic, pentru copii de la 6-15 ani (clasa pregătitoare – clasa VIII).

Se poate veni la acomodare alături de copil, la grădiniță?

În mod normal, Explore are o politică ce include prezența prelungită a părintelui în procesul de acomodare, până când copilul se simte în siguranță și se poate desprinde ușor de părinte. Momentan, din cauza problemelor de sănătate la nivel național și internațional, nu mai este posibilă prezența părintelui în unitate sau în curtea școlii/grădiniței.

Ce pregătire au cadrele didactice de la Explore?

În cadrul echipei Explore există atât profesori pentru învățământul primar și prescolar, cât și profesori de învățământ gimnazial și psihologi. Toți trec printr-un proces continuu de instruire în abordarea Reggio Emilia, în țară, în străinătate sau în sistem online.

Este adevărat că elevii înscriși la Explore nu primesc calificative?

Elevii noștri au foaie matricolă ca orice alt elev, calificativele nu sunt însă prezentate copiilor.

Ce este o ,,provocare"?

,,Provocările” provoacă! Sunt invitații de a gândi, adresate copiilor: o carte, un material, un habitat, etc. acestea provoacă idei, întrebări, discuții, interese și creativitate.

Aveți camere de supraveghere?

Da, avem camere de supraveghere atât în clase (la Școala Primară Explore 100), cât și în spațiile de tranzit.

Şcoala Primară Explore 100 este autorizată să funcţioneze de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi monitorizată de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Ilfov.

Gradinita Explore 100 este acreditata să funcţioneze de către Ministerul Educaţie Naţionale şi monitorizată de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Ilfov.