0722.110.221 (08:00-18:00) |
INFORMAȚII UTILE
Home

Informaţii Utile

Cat de mult stau copiii afara?

Copiii ies zilnic, atat in partea de dimineata, cat si dupa amiaza. Echipati corespunzator pentru fiecare anotim, exploratorii petrec timp afara, in curtea gradinitei/scolii dar si in parcul si padurea din Mogosoaia.

Care sunt beneficiile abordarii Reggio Emilia?

Principiile RE ajuta copiii sa dezvolte o gandire critica, sa rezolve probleme si sa faca conexiuni, sa formeze relatii, sa se implice in comunitate si mediu, sa construiasca abilitati sociale, sa se exprime cu incredere, sa se bucure de procesul de invatare, sa inteleaga si sa iubeasca natura.

Cursurile sunt online sau fizic?

Explore ofera la acest moment, atat cursuri online, cat si fizic, pentru copii de la 6-15 ani (clasa pregatitoare – clasa VIII).

Se poate veni la acomodare alaturi de copil, la gradinita?

In mod normal, Explore are o politica ce include prezenta prelungita a parintelui in procesul de acomodare, pana cand copilul se simte in siguranta si se poate desprinde usor de parinte. Momentan, din cauza problemelor de sanatate la nivel national si international, nu mai este posibila prezenta parintelui in unitate sau in curtea scolii/gradinitei.

Ce pregatire au cadrele didactice de la Explore?

In cadrul echipei Explore exista atat profesori pentru invatamantul primar si prescolar, cat si profesori de invatamant gimnazial si psihologi. Toti trec printr-un proces continuu de instruire in abordarea Reggio Emilia, in tara, in strainatate sau in sistem online.

Este adevarat ca elevii inscrisi la Explore nu primesc calificative?

Elevii nostri au  foaie matricola ca orice alt elev, calificativele nu sunt insa prezentate copiilor.

Ce este o ,,provocare"?

,,Provocarile” provoaca! Sunt invitatii de a gandi, adresate copiilor: o carte, un material, un habitat, etc. acestea provoaca idei, intrebari, discutii, interese si creativitate.

Aveti camere de supraveghere?

La Explore 100 nu exista camera de supraveghere, personalul fiind unul dedicat si ales pe baza unor principii sanatoase, recomandari solide si interviuri aprofundate.

Şcoala Primară Explore 100 este autorizată să funcţioneze de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi monitorizată de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Ilfov.

Gradinita Explore 100 este acreditata să funcţioneze de către Ministerul Educaţie Naţionale şi monitorizată de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Ilfov.