0722.110.221 (08:00-18:00) |
CENTRUL EXPLORE 100 PLUS
Home

Centrul Explore 100 Plus

Motive pentru care ai accesa ca părinte cursurile Explore 100 Plus pentru copilul tău: Ai un copil de vârsta școlară și: Îți dorești o școală-aventură unde copilul tău să vină de plăcere Îți dorești o abordare nouă și creativă a domeniilor de studiu și un proces educativ care să vizeze atât mintea, cât și sufletul și trupul Ai observat la copilul tău calități și talente care ți-ai dori să fie atent urmărite și stimulate de facilitatorii cursurilor integrate Explore 100 Plus, profesori care și-au asumat rolul de cercetători în educație Ești conștient și îți dorești ca școala să evolueze după ultimele studii în domenii actuale de interes, ținând cont de progresele tehnologice și de evoluția nevoilor umane. Îți dorești ca procesul educativ să țină cont de valorile și ritmul familiei tale, promovând totodată valori general acceptate pentru o dezvoltare durabilă Îți dorești pentru copilul tău o structură educativă bazată atât pe munca individuală cât și pe colaborarea în proiecte de grup. O structură care să asigure o asimilare practică prin experimente și activități senzoriale, să susțină și să completeze învățarea teoretică și să antreneze gândirea critică și reflexivă. Îți instruiești copilul acasă și urmărești aprofundarea unor domenii de studiu și socializarea într-un grup de copii cu aceleași interese ca ale copilului tău Centrul propune cursuri pentru categoria de vârsta 6-9 ani și 9-12 ani. Aceste cursuri comprehensive acoperă multiple domenii de interes/ discipline, de la matematică, fizică, istorie, pană la un nou tip de şcoală (Şcoala nomadă); sau chiar un curs menit să dezvăluie copiilor noţiunea de “cetăţean al lumii” (Citizens of the world). Gramatica limbii române se descoperă prin teatru, matematica şi fizica se învaţă prin experimente şi educaţie financiară, istoria va aduce în prim plan emoţiile şi strategiile militare, iar geografia va oferi perspectiva ecologică şi pe cea nutriţională. Şi nu ne oprim aici!

ASISTENȚĂ MEDICALĂ

Gradinița beneficază de cabinet medical cu resursele necesare pentru acrodarea primului ajutor.
În fiecare dimineață asistenta medicală realizează triajul, asigurând permanența 8 ore/zi. Periodic copiii sunt verificați și de medicul cu care instituția noastră colaborează.

MASĂ

Masa exploratorilor este nu numai o alegere sănătoasă dar și o încântare vizuală și olfactivă.
Masa este un act social la care participă copiii și adulții împreună, în sala de mese a grădiniței.
Încercăm să avem grijă în alegerea meniului să oferim o alimentație cât mai diversă și echilibrată dar și să ținem cont de diversele alergii ale copiilor.
Mai multe informaţii legate de tipurile de meniu şi taxe se găsesc la secretariatul gradinitei.

TRANSPORT

Transportul se desfașoară în condiții de siguranță, mașinile fiind dotate cu centuri de siguranță și tot comfortul necesar.

Activități

INDOOR & OUTDOOR

GEOGRAPHY

Phasellus enim libero, blandit vel sapien vitae, condimentum ultricies magna et. Quisque euismod.

READ MORE

MICROSCOPE

Phasellus enim libero, blandit vel sapien vitae, condimentum ultricies magna et. Quisque euismod.

READ MORE

ART LABS

Phasellus enim libero, blandit vel sapien vitae, condimentum ultricies magna et. Quisque euismod.

READ MORE

MATHEMATICS

Phasellus enim libero, blandit vel sapien vitae, condimentum ultricies magna et. Quisque euismod.

READ MORE

Taxe Școlare

TAXELE ANUALE, ÎN FUNCȚIE DE PROGRAMUL ALES, SUNT URMĂTOARELE:

program ...

... lei/an

până la ora ...

program ...

... lei/an

până la ora ...

Taxa se poate achita în 10 rate lunare, trimestrial sau anual.

 

În cazul plății anuale, se aplică un discount de 3% din valoarea taxei anuale.

 

Pentru următorii frați, există un discount de 10% din valoarea taxei anuale.

 

Perioadele de absentare, vacanțele și zilele în care școala este închisă din motive neprevăzute (cum ar fi cazul unor condiții meteo nefavorabile sau a unor situații de natură politică, social sau de altă natură, care pot afecta siguranța elevilor și bunul mers al școlii) nu se scad din Taxa de școlarizare.

Taxa de înscriere este in valoare de 1000 lei si se achita la completarea formularului de înscriere . În caz de retragere a elevului din orice motiv, taxa de înscriere nu se rambursează.

Taxa de școlarizare include: ore curriculum românesc, studiul limbii engleze, ore dezvoltare personala, ore de arte plastice/ educație muzicală/ activități sportive cu profesori de specialitate, activități extracuriculare, acces la biblioteca școlii.

 

Taxa de mentenanță: 500 de lei/an pentru clasele pregătitoare – a IV-a

Taxa de școlarizare nu include:

Cost transport: se calculează individual, după completarea formularului de transport. Prețurile vor fi comunicate în avans părinților.

Servicii conexe contra-cost care nu sunt incluse în taxa de scolarizare (inclusiv atelierele de vară organizate în perioada iulie – august):
Prețurile vor fi comunicate în avans părinților în funcție de organizator/furnizor/prestator sau de activitatea/ evenimentul organizat în cadrul sau în afara spațiului şcolii.

Modalitatea de plată
Taxa de școlarizare poate fi achitată după cum urmează:
– Plata lunară: 10 rate lunare.
– Plata trimestrială: 3 rate trimestriale, astfel: (1) prima rată la data de înscriere în primul an școlar sau la data de reînscriere a elevului, (2) a 2-a rata până la 5 decembrie, și (3) a 3-a până la 5 martie.
Plata anuală: la data de înscriere în primul an școlar sau la data de reînscriere a elevului.

Explore 100 - Reggio Emillia inspired teaching

Procesul educațional are în centru copilul și nevoile sale.

Informații Înscriere

EXPLORE 100

Școala EXPLORE 100 recomandă tuturor părinților ca, înainte de înscriere, să viziteze împreună cu copilul scoala și să aibă o discuție cu unul dintre directorii școlii, în funcție de ciclul școlar pentru care se dorește înscrierea.

Pașii procesului de înscriere sunt următorii și sunt obligatorii pentru toți copiii care aplică la Școala EXPLORE 100:
1. Programarea unei vizite a scolii/gradinitei – se poate face la Secretariatul şcolii, fie telefonic la (+40) sau (+40) 722 110 221, fie pe mail, la adresa ;
2. Vizitarea scolii/gradinitei;
3. Completarea de către părinţi a chestionarelor de admitere puse la dispoziţie de consilierii şcolii. Rolul chestionarelor este acela de a ne ajuta să-I cunoaștem pe copii și să înţelegem mai bine care sunt aştepările părinţilor legate de şcoală şi de educaţia copilului;
4. Acomodarea cu filozofia EXPLORE 100 – copilul va participa la cursuri, obligatoriu, o saptamana. Pe parcursul acestor zile, profesorii și consilierul școlii vor observa nivelul de integrare în grup, participarea la sarcinile școlare, interesul pentru activitățile de grup și individuale, precum și cooperarea cu cadrele didactice și personalul din școală;
5. Discuție cu consilierul școlar/directorul educațional;
6. Comunicarea deciziei privind admiterea/respingerea copilului;
7. Completarea formularului de înscriere, semnarea contractului educațional și achitarea taxei de înscriere.

NOTĂ –  în cazul în care copilul are cerințe educationale speciale (CES), Școala EXPLORE 100 iși rezervă dreptul de a solicita părinților o evaluare complexa și orientarea școlară (emisă de CMBRAE). În cazul copiilor cu cerințe educaționale speciale (având certificat de orientare școlară), decizia de admitere va fi luată ținând cont de următoarele criterii:
Evaluarea gradului de suport educațional special care trebuie acordat copilului;
Existența personalului calificat de însoțire și sprijin educațional.

CONTACTAȚI-NE

PENTRU MAI MULTE INFORMAȚII

Fie că doriți mai multe informații sau doriți să planificăm împreună o vizită, vă invităm să ne contactați!

TELEFON: 0722.110.221
EMAIL: